Truer kunstig intelligens arbeidsplasser i Norge?

Hei, i dag vil jeg ta for meg kunstig intelligens. Kunstig intelligens er måten man lærer datamaskiner et system som gjør at de kan gi intelligent respons tilbake. Med andre ord kan vi si at elektroniske maskiner får en hjerne til å tenke og utføre handlinger på egen hånd.

Kunstig intelligens har ført til at verden beveger seg fremover, men i en positiv eller negativ retning? For mange vil kunstig intelligens være grunnlaget for en lettere og mer effektiv hverdag. Maskiner med kunstig intelligens evnen til å utføre oppgaver uten fysisk tilværelse fra menneskene. Dette gjør at mange kjeder kan spare mye penger ved å erstatte menneskelig arbeidsoppgaver med kunstig intelligens.

Samtidig vil dette påvirke eksisterende arbeidsplasser. Kunstig intelligens kan skape nye arbeidsplasser, men det har sin pris. Arbeidsoppgaver som kan gjennomføres ved hjelp av kunstig intelligens vil redusere risikoen for menneskelig svikt. Med andre ord kan vi kalle dagens maskinerer med kunstig intelligens mer presis og nøyaktig enn hva vi mennesker kan gjøre.

Hvis vi tar eksempel i Brakar busstransport, et selskap i Buskerud distrikt. Brakar har i periode fra 2009 til i dag bydd på kollektiv transport til sine forbrukere. Enten det er pendling til jobb, skole eller fritid. I 2018 kom nyheter om testing av selvkjørende busser. Første inntrykket er «Drit kult!», men hva skjer med nåværende bussjåfører? Det sies at innen den tid bussjåfører yrke blir en historie, er de blitt omplassert til administrative arbeidsoppgaver i stedet.

Så spørsmålet mitt er; Vil kunstig intelligens skape nye arbeidsplasser? Eller true eksisterende arbeidsplasser? Kommenter gjerne din mening og synspunkt under.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *