Digital valuta og lommebøker

I dette blogginnlegget vil jeg ta for meg digitale penger og betalingsmidler. Det er blitt slik at alt har blitt og skal være digitalt, men er det virkelig nødvendig å ha digitale penger? Enten i form av krypto valuta eller andre virtuelle lommebøker?

Mitt synspunkt på dette er at digitale penger og betalingsmuligheter var til å starte med, veldig enkelt og tilpasningsvennlig. Men etter å selv ha brukt Apple Pay og andre digitale betalingsmetoder så begynner jeg å se et negativt mønster i det.

Først og fremst vil jeg ta for meg kryptovaluta. Under kryptovalutas oppgang, har mange prøvd å henge seg på medvinden. Enkelte har tjent store summer med penger, mens andre sitter den dag i dag og klør seg på hodet over deres tåpelige investering i kryptovaluta.

I slutten av 2017 ble Bitcoins og andre kryptovalutaer skutt i været, samtlige begynte å hamstre det, mens andre nølte og var skeptisk. Det viste seg at etternølerne for engangsskyld kunne le sist og best. For få måneder senere raste det fortere enn noen kunne forvente. Markedet var ustabilt fordi folk så oppgangen i det, men forventet ikke korreksjon. Senest i februar 2019 ble 1,6 milliarder i kryptovaluta borte, grunnen til dette var at Bitcoins forhandleren døde og ingen andre har passordet og adgang for å komme inn. Kundene er fortvilet og rasende naturlig nok, ikke fordi deres forhandler døde, men fordi investeringene deres er sperret og «borte».

Så vil jeg ta for meg virtuelle lommebøker, er dette en snarvei eller totalt unødvendig? Virtuelle lommebøker har i den siste tiden tatt av. Banker inngår avtaler med selskaper om samarbeid for å lage virtuelle lommebøker. Dette gir adgang for at forbrukere som tar imot denne tjenesten kan lagre sine betalingskort på smarttelefonen, smartklokka eller andre elektroniske gjenstander.

Jeg syntes det å bruke virtuelle lommebøker kan gjøre deg som forbruker mer sårbar. Informasjonen som blir tilgjengelig kan misbrukes, og gir rom for at kriminelle handlinger kan oppstå.

Det er selvfølgelig både downsides og upsides ved slike digitale tjenester, men slik det er det teknologiske fremskrittet i dag.

Fordeler jeg mener virtuelle lommebøker kan føre til er; Lavere kostnader, gir konkurransefordeler, mer moderne og bekvemmelig.

Ulemper er alt fra; det tar tid å investere og ferdigstille et slikt produkt. Teknologisk svikt kan oppstå. IT support, sikkerhet og kostnader dette påfører.

I vår verden går teknologisk fremskritt altfor raskt fremover, og ting lanseres for å lokke til seg potensielle kunder før produktet er ferdigstilt og total sikret. Dette mener jeg er en strategi som mange nye etablerende selskap innenfor teknologi tar nytte av. Det gjør forbrukere som er tidlig ute sårbar, og de blir utsatt for å være prøvekaniner.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *